Udfordring
Forældre og personale arbejder med at udvikle børnene til at blive bevidste samfundsborgere, der kan tage stilling til samfundsudviklingen og forstå denne som bestemt af bevidste beslutninger.
Vi ønsker, at det enkelte barn tilegner sig færdigheder, kundskaber og arbejdsformer, der sætter barnet i stand til at analysere, vurdere, tage stilling og handle i et demokratisk samfund.
Børnene skal fastholdes i en aktiv læringsproces, hvor man ikke bare er modtager, men hvor lærer og barn skaber et felt, hvorfra erfaring og dermed viden opstår. Vi ser læreren som inspirator, igangsætter og formidler. Vi ser børnene som aktive, sociale og handlende mennesker. Vi respekterer det hele menneskes ret til udvikling på egne betingelser.
Værdigrundlag
Vi tager udgangspunkt i FN's menneskerettighedserklæring, hvor hver barn frie udvikling er betingelsen for alles frie udvikling. Derfor er det vigtigt, at gøre det enkelte barn bevidst om sit ansvar over for sig selv og over for fællesskabet.
Erkendelsesgrundlag
Det danske samfund er en del af verdenssamfundet, hvis udvikling er styret af beslutninger taget af mennesker.
Beslutninger er valg, fortaget ud fra viden. Viden er den mængde informationer, som det enkelte menneske har opfattet /erkendt og er i stand til at videreformidle i ord og handlinger. Mennesket er omfattet af livsprocessernes samspil på Jorden, og må derfor bevidst vælge og handle ud fra dette.
Begreber som teknologi, økonomi og effektivitet er ikke særskilte områder, der kan isoleres fra menneskets trivsel og væren i samfundet. Samfundet styres af værdivalg og er i stadig udvikling.